tiistai 18. joulukuuta 2012

Valmistautuminen

Osa retkea on valmistautuminen. Reitiin tutustuminen ja muiden melojien webbisivujen lukeminen on mukava talvi-iltojen harrastus. Tässä tapauksessa lähes kaikki aiemmin meloneet ovat ruotsalaisia, webbisivutkin siis ruotsin kielisiä. Tuleepahan kerrattua kouluruotsia, vuosikymmenten takaa. Valmisteltavia asioita on koko joukko.

Kartat

Millä kartoilla on hyvä edetä ja mistä karttoja voisi hankkia? Vietin muutaman päivän Tukholmassa syksyllä. Siellä kävin karttakaupassa nimeltään Kartbutiken. Heillä on myös nettikauppa.Merikortti on toki varma valinta, mutta eivät mielästäni ole melonnassa parhaimillaan. 50000 kartta lehteä saa olla yhtenään vaihtamassa. Tilaankin ne vievät.

Mutta 1:100000 maantiekartta vaikutti asialliselta. Se antaa hyvän yleiskuvan ja on useinmiten riittävän tarkka. Ainoa negatiivinen asia on, että niitä tarvitaan 26 kpl kattamaan Ruotsin rannikko. Ja tuleehan niille hintaakin, 132 kruunua kappale, 15€ kpl. Etuna saattaisi olla, että niistä saisi ainakin osan takasin myymällä ne retken jälkeen. Kyllähän jotkut muutkin samaa reissua suunnittelee.

Minulla on iPad, johon olen hankkinut Euroopan merikartat. Navionics on tuo merkki. Hinta oli hankittaessa 38€ sisältäen päivitys oikeuden. iPad ei sovellu kuitenkaan jatkuvaan käyttöön. Minulla on siihen kyllä täysin vesitiivis kotelo. Mutta eihän siitä mitään auringonpaisteessa näe. Mutta muuten se on oiva laite. Voit mitata matkaa ja se paikantaa sinut.

Tulee toki matkaan Garmin GPS 60, jossa on Ruotsin maastokartat.

Jatkuu................................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti