lauantai 16. maaliskuuta 2013

Valmistelut jatkuvat

Muutaman harjoittelukerran jälkeen, olen aloittanut lihan kuivaamisen retkelle. Ostin toisen vakuumilaitteen, merkiltään OBH Nordica. Ja sehän toimii.

Kun joka paikassa kauhisteltiin hevosen lihan lisäämistä valmisruokiin, oli sillä erikoinen seurannaisvaikutus. Lahdesta Kauppahallista ei saa hevosen lihaa kuin tilauksesta. Häly aiheutti kysyntäpiikin.

Kokeilin myös jauhelihan kuivatusta ja siitähän tuli hyvää. Paistoin sen aluksi ilman rasvaa ja lisäsin mausteet. Sen jälkeen yöksi kuivuriin. Kilo laadukasta paistijauhenlihaa painaa 240g kuivattuna. Tänää laitoin kuivamaan 1 kg jauhenlihaa ja 2 kg hevosen kulmapaistia. Kuivaamisen jälkeen vakumoin ne valmiisiin kerta-annoksiin.

Ainakin alku retken ruokalista hahmotuu. Arja lupasi pakata 4-viljan aamupuurot valmiisiin annospusseihin, joihin on lisätty suola ja sokeri. Ruokatermoksessa muhii pikariisiä, pussikeitto jauhetta ja kuivalihaa. Illalla valmistetaan jotain valmis pastaa pussista ja siihen lisätään kuivalihaa. Myös Mummonmuusi eri variaatioineen kuluu myös listalle.

Lupaan jossain vaiheessa retkeä sopivan tilaisuuden tullen haketua ruokalaan, jossa tarjoillaan pizzaa ja olutta. Ja enkä usko Matin boikotoivan sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti