keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Keskiviikko, 9. päivä

Aamulla oli vielä poutaa ja kohtuullisen lämmintä. Läksimme liikkeelle 07.45. Tunnin melomisen jälkeen alkoi yhtenäinen sade ja tuuli kiihtyi, parhaillaan reilusti yli 10 m/s. Välillä sai oikein pitää melaa, ette tuuli sitä vie. Ja sanomattakin selvää, että vastatuuli. Olemme nyt olleet kymmenen päivää reisussa ja saldo on:
- 2 melomatonta päivää kovan tuuln vuoksi
- 5 päivää kovaa vastatuulta ja peukonetta
- 2 päivää, jolloin ensimmäiset 10 km helppoa, loppupäiäy kovenevaa vastuulta
- 1 päivä loistava melontasää
Muutenkin kun vertaa tätä Suomen rannikkomelontaan, on olosuhteet täällä kovemmat, jos sattuu tuulemaan etelän ja lännen suunnasta. Täällä on paljon avoimia ylityksiä, joihin aalto pääsee kasvamaan. Rantautumis paikat ovat todella harvassa. Puhumattakaan leiriytymis paikoista. Pikaisella silmäyksellä paikka, johon jäätiin oli ensimmäinen silmiin osunut paikka. Ja tämäkin on aivan asuksen keskellä. Onneki lähimökeillä ei ollut vielä asukkaita.

Kaikesta huolimatta punnersimme tänään 32 km jatkuvassa kaatosateessa.

5 kommenttia:

  1. ei oo menny ku elokuvissa... mutta sitkeesti ootte matkaa tehnyt! Onko muita rannikon melojia näkynyt tai ylipäätään melojia?

    Tsempit molemmille!
    jonne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama tavallinen meloja. Meidän jälkeen lähtenyt meloja saavuttaa meitä hyvää vauhtia. Kaveri meloo pitkiä päiviä.

      Poista
  2. Kai tuuli pian kyllästyy kiusaamaan teitä. Paha kyllä, jos on ottanut sijaiseksi kaatosateen... Tulee ne hyvätkin kelit, pakko!
    t. MirjaK

    VastaaPoista
  3. Ei muuta kuin tsemppiä ja toivottavasti pysytte kuivina ja lämpiminä yöllä :)

    VastaaPoista