lauantai 4. toukokuuta 2013

Lauantai, 5.päivä

Lähdimme liikkeelle aamulla 06.30. Ilma oli kylmä ja tuulinen. Ja sanomattakin selvää, että vastainen. Kungshamneniin saapuessamme, vastassa oli todellinen tuulitunneli. Vauhti tippui 2 km/h. Yritimme rantautua vierasvene satamaan, mutta sehän oli mahdotonta. Korkeat laiturit, eikä luiskaa mailla halmeilla. Toisessa satamassa oli luiska, josta rantauduimme. Oneksi lähellä oli grilli-pizzeria, jonne pääsimme lämmittelemään ja syömaan. Parin tunnin odottelun jälkeen tuuli hivenen laatui ja lähdimme kohti leirintäaluetta, jonka pongasimme kaupungin webbisivuilta. Melonta alkoi sivumyötäisessa ja kun ei vielä ole tottunut kalliosta heijastuvien aaltojen tuomaan ristiaallokkoon, on eteneminen tarkkaa, ei juuri tullut karttaa katsottua.

Leirinta-alueella vuokrasimme mökin, jossa on suihku. Eikös niin, että mies peseytyy kerran viikossa ja vaihtaa samalla kalsarit. Kotiinpaluuta ajatellen, on vaarallista kertoa julkisesti, että pesimme myös pyykkiä, käsin. Kerron se kuitenkin välittämästä mahdollisista seurauksista.

Iltapalana nautimme Mummonmuusia, jonka veteen oli sekoitettu puoltet kanttarellikeitosta sekä ruotsalaisia prinssinnakkeja. Mausteena Virosta tuotua Pölsama Kange sinappia.

Vielä melonnasta, emme tänäänkään päässeet juuri mihinkään, 23,8 km kuuden tunnin kovalla melonnalla. Ruotsin rannikko näyttää ikävämpää puoltaan.

5 kommenttia:

  1. Aika taistelijoita olette! Kattelin että tuuliolojen pitäisi helpottaa... oliko sateista?

    jonne

    VastaaPoista
  2. Ei satanut, mutta mahdottoman kylmää.

    Jukka

    VastaaPoista
  3. Kyllä teitä koetellaan, mutta siteitä äijiä olette molemmat. Hyvä täältä kotisoffalta on kommentoida :)

    Lämpöistä terveisiä kylmään keliin, myös tältä pieneltä melojan alulta (kohta jo 3kk). Taitaa olla matkalla höyhensaarille.

    T: Susanna ja Elli

    VastaaPoista
  4. Kyllä se siitä alkaa helpottamaan, Kattegat alueen ennusteen mukaan tuuli alkaa tyyntyä ja tiistaina kääntyy myötäiseksi. Jos mahdollista laittakaa maisemakuvia tulemaan. t. Seppo L.

    VastaaPoista
  5. Sunnuntaina oli nättejä kalastajakyliä kanaaleissa, otitteko kuvia.
    Keli ilmeisesti ollut parempi.

    VastaaPoista